Fascier og Achillessene smerter – sådan hænger det sammen

 

Det er ikke fordi, du skal trækkes igennem mine ferie billeder, men jeg mødte hr og fru Fascia på en kongres, hvor jeg var inviteret foredragsholder for et par uger siden.

Hr og fru Fascia er Carla og Antonio Stecco – to italienske anatomer, der har dissekeret og afdækket en række ting omkring fasciers forløb og funktion. En af de slids de viste, har inspireret mig i forhold til de smerter, der forsat findes i vævet i den kronisk irriterede Achillessene.

De adheræncer, der findes i den kroniske irriterede Achillessene, i form af indvækst af kar og nerver, vil gøre at senen ikke bevæger sig frit i forhold til det omkring liggende væv. Senen vil føles stiv og ufleksibel. Det passer godt med den beskrivelse, som patienterne giver, når vi ser dem i klinikken og med min egen fornemmelse i min skadede Achillessene.

Ved at sprøjte væske ind omkring senen (se high volume injection) så brydes disse adhærancer og senen kan bevæge sig frit. Den store væskemængde afklemmer de indvoksede kar, så der ikke opstår blødning (som kunne forårsage nye adhærancer) og sikrer, at vævet kan glide frit igen. Om det forholder sig sådan kan vi kun gisne om, da der ikke findes forskning på området, men det virker sandsynligt.

Værsko – nu kan du igen passe DIN TRÆNING

 

, ,

2 Responses to Fascier og Achillessene smerter – sådan hænger det sammen

  1. Thomas Pretsch 13. oktober 2011 at 15:24 #

    “De adheræncer, der findes i den kroniske irriterede Achillessene, i form af indvækst af kar og nerver, vil gøre at senen ikke bevæger sig frit i forhold til det omkring liggende væv. ”

    Er der lavet studier på om man. behandling med MFR (myofascial release) kan give samme effekt?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ny behandlings metode ankommet til Danmark | Henning Langberg - 15. oktober 2011

    […] bygger på antagelsen om at årsagen til smerterne og den nedsatte funktion skyldes adhærencer som beskrevet på bloggen tidligere. Der findes lidt forskning omhandlende effekten af High Volume Injection – ikke meget, og Dr. […]

Skriv et svar