Læs og FORSTÅ – gratis – ny håndbog om fysisk aktivitet

Sundhedsstyrelsen har netop udgivet en revideret udgave af håndbogen ”Fysisk aktivitet – håndbog i forebyggelse og behandling”. Bogen fremlægger den nyeste viden om fysisk træning som behandling for 32 sygdomme og indeholder blandt andet nye kapitler om angst, stress, skizofreni og demens. Derudover indeholder bogen den nyeste viden om fysisk aktivitet som forebyggelse samt anbefalinger for fysisk aktivitet.

Anbefalingerne for fysisk aktivitet for alle målgrupper – børn, voksne, ældre og gravide – er justeret så kun fysisk aktivitet af minimum 10 minutters varighed tæller med i optællingen af minutters aktivitet på en dag. Det betyder ikke, at de små valg i dagligdagen, som for eksempel at tage trappen i stedet for elevatoren, ikke har betydning, men de anbefalede 60 minutters daglig fysisk aktivitet for børn og 30 minutters daglig fysisk aktivitet for voksne skal ligge ud over disse kortvarige aktiviteter.

En anden væsentlig ændring i anbefalingerne er, at der opnås yderligere sundhedsmæssige fordele af at være mere fysisk aktiv end det anbefalede. For børn og voksne er anbefalingen om intensitet for de henholdsvis 60 og 30 minutters daglig fysisk aktivitet ændret fra moderat intensitet til moderat til høj intensitet. Herudover er anbefalingerne for ældre gjort mere specifikke i forhold til, hvor ofte og hvor længe ældre bør lave aktiviteter rettet mod kondition, muskel- og knoglestyrke og bevægelighed.

Håndbogen beskriver udelukkende grundlaget for den fysiske træning og inddrager ikke andre behandlingsformer såsom medikamentel behandling, diæt eller rygeophør, og kun i enkelte tilfælde berøres fysioterapeutisk behandling eller ergoterapi.

Håndbog Fysisk aktivitet 2011 – del viden med alle du kender – husk det er DIN TRÆNING

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar