Må marathonløberen være flad på jobbet?

Berlingske Business har idag beskrevet dette dilemma  Vel er det sundt at holde sig i fysisk god form og at motionere. Men hvad gør du som chef, hvis en medarbejder brænder al sin energi af i løbeskoene, mens energien på jobbet daler?  (læs notitsen her)

og dilemmaet er relevant nok men – de svarmuligheder de giver afspejler tydeligt, at de ikke mener, man skal prioitere fysisk aktivitet – her er svarmulighederne:

Hvad gør du?

 1. Du indkalder Allan til en samtale, hvor du konfronterer ham med, at han ofte virker træt og ufokuseret, og at han ikke passer sit arbejde ordentligt.
 2. Du gør ingenting, da du regner med, at det kun drejer sig om en kort periode, og at Allan vil være tilbage på sit sædvanlige arbejdsniveau, så snart han har løbet maraton.
 3. Du fremhæver Allan som et godt eksempel over for de andre medarbejdere og laver desuden et afdelingsarrangement for de kolleger, der gerne vil med ud og heppe på Allan.
 4. Du vil gerne bakke op om Allans løbe-projekt og forsøger derfor at få nogle af kollegaerne til at overtage en del af Allans opgaver i den periode, hvor han træner til maraton.
 5. Du siger til Allan, at han må bruge sine feriedage i de perioder, hvor han træner meget og er for træt til at udføre sit arbejde ordentligt.
Hvad vil du svare ? 55% af dem, som aktuelt har svaret, svarer 1 – er det godt nok ?
Jeg synes, vi skal gå ind på linket ovenfor og påvirke afstemningen, så vi signalerer, hvor vigtig fysisk aktivitet er. Jeg har lagt følgende kommentar på siden:
Træning giver mere fokuserede medarbejdere

Skrevet af henning langberg (ikke efterprøvet), ons, 09/07/2011 – 08:26

Dilemmaet er et dårligt billede af virkeligeheden. Træning giver mere overskud i hverdagen også til opgaver på arbejde. Det kan godt være at de første uger efter maratonet kan være præget af træthed men dette er en lille pris for at få en medarbejder der er i form og derfor:

 • har færre sygedage
 • er mindre stresset
 • er fokuseret
 • har overskud

Så stimuler endelig den trætte ikke trænende medarbejder til at komme igang – der er så meget at hente og så få bivirkninger ved at være fysisk aktivt. Det viser forskningen – det viser erfaringen.

Henning Langberg

Seniorforsker Institut for Idrætsmedicin – Bispebjerg Hospital

Det er i forlængelse af den blog, jeg tidligere havde omkring træning på arbejdspladsen (læs her), og undersøgelsen der viser, at vi i Danmark har tid til at træne (læs her)

Drop en kommentar her på bloggen og lad mig høre din holdning.

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Orker mer med trening på jobb | Henning Langberg - 8. september 2011

  […] fra den fynske virksomhed, som jeg tidligere omtalte (læs her) og med debatten i går (læs og […]

Skriv et svar