Professor – i rehab og fysisk aktivitet – ja-tak

Første dag som professor

Fra i dag er jeg så professor i Rehabilitering ved Københavns Universitet, og målet er at gøre københavnerne (og danskerne) sundere. Et super job, som jeg glæder mig til at tage fat på.

Ambitionerne er mange, og det bliver svært at nå det hele, men hvis vi hjælpes ad, når vi langt. Og jeg mener VI. Jeg har brug for alle de sundhedsambassadører, jeg kan skaffe. Er du en af dem??

Mit mål er at gøre danskerne mere beviste omkring sundhed og fysisk aktivitet. Denne blog er et af de “hemmelige” våben i kampen, og jeg håber, at den vil tiltrække rigtig mange sundhedsambassadører i fremtiden. Hvis du kender en, som vil være med til at løfte opgaven, så send dem et link til bloggen og lad os danne en hemmelig loge, hvor vi fra hver vores post i samfundet arbejder på at gøre Danmark sundere i fremtiden.

At det bliver op af bakke fik jeg allerede i flyttebilen et bevis på.

Flyttefolkene spurgte hvad jeg arbejde med, og mit svar var “at forbedre københavnernes sundhed – så derfor ka’ I godt stoppe med at ryge!!”. De tog det pænt, og jeg fortsatte: “Målet er at gøre alle danskere sundere gennem mere fysisk aktivitet – ikke jer, men alle uden et fysisk krævende arbejde”. En af flyttemændene sagde: “Ja, min kone sidder bare der hjemme og laver ingenting. Hun blev arbejdsløs for et år siden, og hun vil bare ikke i gang. Jeg har endda købt en hund til hende, men hun gider ikke andet end at spise kager”. “og hun vejer 148 kg” indskød den anden flyttemand!!. Ups tænkte jeg – et godt billede på de udfordringer, jeg/vi står overfor i dagens Danmark. Værsgo og skyl!!.

Men mere om det senere,

Professor Langberg 🙂

God træning = DIN TRÆNING

6 Responses to Professor – i rehab og fysisk aktivitet – ja-tak

 1. Palle Arentoft 1. marts 2012 at 23:58 #

  Du har ret der må gøres noget – Jeg er klar 🙂

 2. Kenn Samuelsen 6. marts 2012 at 20:34 #

  Enig, ser det og arbejdet med det dagligt, så er også med :0)

 3. freddy andersen 7. marts 2012 at 18:28 #

  start med at lære det fra barnsben… her har du et spil der kan gøre det… eller mindst være med til det 🙂

  Og ja vi har selv udviklet det… !

  http://four-esses.dk/product/stilhed-foer-lillestorm-65/

  Pøj pøj med det !! og tillykke med titlen

  • henninglangberg 7. marts 2012 at 19:35 #

   Tak for kommentaren. Jeg er ikke glad for reklamer på bloggen men skidt. Det handler om bevægelse. I kunne jo sende mig et eksemplar og så skal jeg spille det m ungerne i påsken
   God aften
   Henning

 4. rosgaard 12. april 2012 at 8:00 #

  Hej Henning
  Jeg vil godt melde mig under fanerne til denne “hemmelig loge”, og bliver gerne en tro væbner i kampen for at fremme daglig fysisk aktivitet.
  Så regn med mig som sundhedsambassadør med base i Østjylland!

  • henninglangberg 12. april 2012 at 15:07 #

   Det er jeg rigtig glad for Rosgaard, Så er Århus på sikker vej frem mod mere sundhed:-)

Skriv et svar