Rasmus Henning – nu med High Volumen Injection

Triatleten Rasmus Henning har gennem længere tid haft problemer med sine Achillessener og knæ, men nu er han blevet behandlet med High Volumen Injection. High Volumen Injection blev første gang demonstreret i Danmark på Next Practices symposiet i efteråret og en af deltagerne var TeamDKs læge Morten Storgaard. 

Efterfølgende er Rasmus blevet behandlet med metoden og efterfølgende genoptræning med rigtig godt resultat. Rasmus udtaler “Det virker som om, det løser rigtigt mange problemer på en harmløs og enkel måde. Jeg slipper for at skulle på operationsbordet, og jeg kan gå derfra”.

Indsprøjtningen af saltvand og lidt steroid har til formål at sikre at vævet, kan glide frit og at de blodkar og nerver, som vokser ind i senen i forbindelse med skaden bliver revet over. Tidligere har man forsøgt at behandle sådanne skader med operation, men det giver risiko for arvæv og kræver efterfølgende pause. High Volumen Injection (HVI) er relativt skånsomt ved vævet, og derfor er der ikke krav om pause bagefter. Netop dette er en kæmpe forbedring i forhold til andre behandlinger.

Dr. Otto Chan, som har udviklet metoden, understreger, at det er uhyre vigtigt for resultatet, at genoptræningen efter HVI er meget styret. Ellers er Dr. Chan’s erfaringer, at resultatet ikke er helt så godt.

Foreløbig er Rasmus Henning godt tilfreds med behandlingen “Lige da jeg rejste mig, føltes det som om, der var en tennisbold i knæet. Da jeg kom hjem, havde jeg næsten glemt, der var blevet pillet ved mit knæ. Det virker meget imponerende indtil videre” udtaler Rasmus Henning. 

Phd Peter Malliaras, som har deltaget i udvikling af HVI, understreger, at mange, men ikke alle patienter, har effekt at HVI. Så nok hjælper det mange, men det er ikke mirakelbehandling til alle seneskader. På Institut for Idrætsmedicin er vi i gang med at forske i HVI, og jeg skal nok dele erfaringer og resultater med jer her på bloggen, når vi kommer frem til en konklusion.

God træning – DIN TRÆNING

Læs artiklen i Sporten her

, ,

3 Responses to Rasmus Henning – nu med High Volumen Injection

 1. Mats Johansson 20. november 2011 at 10:37 #

  Käre Henning!
  Stort grattis till er lyckade behandling och stort tack för det mycket givande symposiet i Köpenhamn den 14/10.
  Själva hade vi i torsdags en generalrepetition genom att spruta en kyckling “ad modum HVIGI”. Våra två första patienter kommer vi att ha på tisdag respektive torsdag i kommande vecka.

  Med vänlig hälsning

  Mats Johansson
  OMI-doktorn

 2. henninglangberg 20. november 2011 at 20:16 #

  Fra Rasmus Henning Blog:
  “Artikel om den nye skadesbehandling High Volume Injection, som fysioterapeuten Henning Langberg har bragt til Danmark og jeg har prøvet som en af de første i landet: http://bit.ly/rIlwAT

  Rasmus Henning bliver kureret med vand
  http://www.sporten.dk
  Revolutionerende behandling skal fjerne jernmandens mystiske kramper
  Like · · Share · Yesterday at 3:15pm ·
  Søren H. Pedersen, Trine Bach Nielsen, Tom Hansen and 11 others like this.

  Iben Goffmann:
  “Fik lyst til at skrive HENNING LANGBERG med store bogstaver. Han er så cool og den meste flittige forsker jeg kender. Følg ham og hans blog. Du bliver godt oplyst og godt underholdt om alt mellem himmel og jord vedr. træning, kost, forskning mmm. Du kan se mere her: http://henninglangberg.wordpress.com/

  Gjorde mig rigtig glad – god aften
  Henning

Trackbacks/Pingbacks

 1. Barca – spændende samarbejde | Henning Langberg - 11. december 2011

  […] som vi skal i gang med at forske i på Institut for Idrætsmedicin (Læs: Symposium og High Volume Injection (HVI) metoden). Forsøget er et RCT (Randomized Controlled Trial) hvilket vil sige at behandlingen bliver […]

Skriv et svar