Sådan gik det efter miniHVI

I efteråret afholdt vi symposium omkring HVI til behandling af seneskader, hvor vi havde inviteret dr. Otto Chan over og demonstrere HVI metoden. Jeg havde i den forbindelse efterlyst patienter med seneproblemer og Mads Unger var en af dem som meldte sig. Mads er eliteløber og havde døjet længe med en irritation ved tilhæftningen af Achillessenen. Da Mads ankom havde han smerter ved trappegang samt morgensmerter. Smerterne hæmmede ham også under løb. Altså en spændende case.

Da Dr. Chan scannede Mads viste det sig, at irritationen sad i slimsækken foran Achillessenen. Dr. Chan valgte at behandle irritationen med en såkaldt miniHVI. Alt gik fint, men jeg var selvfølgelig spændt på, hvordan det gik Mads på længere. Så for et par uger siden skrev jeg til Mads for at høre, hvordan han havde det.

Her er hans svar:

 • “Hej Henning
  Som lovet en update på behandlingen.
  Efter saltvandsindsprøjtningen var området omkring hælen fuldstændig uden smerter de første tre dage. Jeg havde nærmest den samme fornemmelse som ved en lokalbedøvelse. Efter et par dage svandt hævningen fra saltvandet ind. De første tre dage cyklede jeg halvanden time hver dag, hvorefter jeg på fjerdedagen startede løbetræningen op med en 40 minutters tur. Fik faktisk løbet omkring 60 km indenfor de næste 5 dage. Halvanden uge efter behandlingen løb jeg på fuld kraft igen. 
  Jeg har i de efterfølgende 3 måneder løbet mellem 50 og 80 km om ugen, hvilket er lidt mindre end jeg plejer – men p.g.a. manglende tid.
  Jeg har løbet 2 motionsløb i perioden. Halvmarathon til Skovmaren – hurtigste tid nogensinde 1.18 (nr. 7) på kuperede skovveje samt 10 km til Julestjerneløbet også med god fart (nr. 2).
  Jeg har indtil slut december ikke haft nævneværdige smerter eller problemer med at løbe. Der har ikke været morgenømhed ved gang ned af trappen og kun en let kløende fornemmelse efter længere løbeture og hårde træningspas.
  Efter en uges løbestop op til jul grundet influenza har jeg efterfølgende efter træning været lidt stiv og øm i vævet lige over hælen (indersiden). Jeg har i hele perioden løbet med hælindlæg i begge sko. 
  Umiddelbart vil jeg tro, at jeg på sigt skal have behandlet det fremspring på hælbenet, som jeg stadigvæk har. Jeg kunne dog også sagtens foretille mig, at en ny behandling med saltvand ville være virkningsfuld i en endnu længere periode.
  Håber at ovenstående er nogenlunde fyldestgørende.
  Mange hilsener 
  Mads”

  Som det fremgår af ovenstående er der foreløbig rigtig god effekt af behandlingen – dejligt. Jeg fanger lige Finn som blev behandlet i Achillessenen og høre ham om hans resultat. Desværre ved jeg at Ewa, som blev behandlet i knæsenen ikke er blevet væsentlig bedre.

  God dag + træning – DIN TRÆNING

, ,

No comments yet.

Skriv et svar