Springerknæ – VISA-P nu på dansk

Behandling af symptomer i knæsenen – ofte kaldet springerknæ – er et stort problem, idet tilstanden ofte bliver kronisk med langvarige gener

Netop til bedømmelse af gener i knæsenen har Victorian Institute of Sport Assessment i Melbourne, Australien udviklet et spørgeskema – det såkaldet VISA-P. Skemaet består af en række spørgsmål, der tilsammen opgøres til en score. Totalt kan der scores 100 point.

VISA-P er netop blevet oversat til dansk i et samarbejde mellem læge Jonas Vestergård Iversen, fysioterapeut Jens Erik Jørgensen og undertegnede. VISA-P-DK er efterfølgende godkendt af de oprindelige forfattere til den engelske version af spørgeskemaet og er således klar til brug, og kan anvendes i såvel patientbehandling som i forskning.

, , , , , , , ,

3 Responses to Springerknæ – VISA-P nu på dansk

 1. Simon Maagaard 29. maj 2011 at 10:09 #

  Hej Henning
  Dejligt at følge bloggen.
  Ville bare gøre dig opmærksom på at linket til den oversatte udgave
  af VISA-P henviser dig til VISA-A skemaet.

  • henninglangberg 29. maj 2011 at 10:29 #

   Kære Simon,

   Tak for roserne og for hintet – jeg retter det lige til.
   god dag

 2. henninglangberg 29. maj 2011 at 10:48 #

  Hi Simon
  Jeg har lige prøvet at teste linkene – og jeg synes det ser ud til at fungere – jeg ved der var netop det problem for et par uger siden, men det har jeg rettet. Jeg har netop gået alle link til VISA-P-DK igennem og jeg har ikke kunnet finde det som “peger” forkert. Har du mulighed for at give mig lidt flere informationer om hvilket link det er galt med?
  god dag,
  Henning

Skriv et svar